Cursus in Assen en Trackday in Spa

Afgelopen week was weer eens een hele heftige week, van 23 t/m 25 maart waren we in Assen voor onze cursus.

Het zonnetje scheen gedurende alle 3 de dagen, jammer voor de cursisten want in een dag met regen leer je natuurlijk extra veel over je auto!!Dit jaar hadden 35 racefanaten de weg naar Assen gevonden en op donderdagavond was het alweer super gezellig in de Pizzeria in Assen. De meeste deelnemers kwamen pas vrijdagmorgen en toen was het schitterend weer. Van de 35 deelnemers waren 9 "gevorderden" die in deze 3 dagen heel veel kilometers konden maken en eventueel een testprogramma konden afwerken.De nieuwelingen werden onderhanden genomen door de instructeurs en met succes, meer dan 15 deelnemers mochten naar huis met een EU licentie, dat hebben we nog nooit meegemaakt. Een paar mensen moeten hun theorie nog eens overdoen, waarschijnlijk ligt de oorzaak bij de gezellige nachten aan de bar in het hotel, maar dat moet binnenkort alsnog kunnen lukken.Tijdens het weekend niet alleen veel kunnen rijden maar ook veel kunnen sleutelen en dat maakt het alleen nog maar leuker. Zondagavond nog een hapje gegeten en daarna doodmoe naar bed. Ik werd maandagmiddag pas rond 16:00 uur wakker, dan weet je pas dat het een super geslaagd evenement was.We hadden daarna weinig tijd om de auto's klaar te maken voor vrijdag 30 maart 2012 in verband met de trackday van de BMW Circuit Club op Spa. Volgens de buienradar zou het de hele dag droog blijven, dus naar Spa met maar een setje regenbanden voor 2 auto's. Niet echt slim, maar we dachten dat een en ander wel goed zou komen, niet dus.Op de heenreis wisselde droog en nat weer zich af, helaas regende het toen ik om 8:00 uur het circuit op reed en dat bleef zo de hele dag. We besloten op dat moment om de rode RSR maar in de trailer te laten staan en alleen de witte RSR in te zetten. Harrie en Roel met hun 944S2 waren er ook en dan zie je pas wat zo'n 944 in regen omstandigheden allemaal kan, echt waanzinnig. Op de rechte stukken loop ik meters uit, maar in het bochtige gedeelte zat dat ding de hele tijd in, op, onder en bovenop mijn achterspoiler. Niet echt goed voor je zelfvertrouwen, maar wel super gestuurd door de beide EU licentie nieuwelingen, respect!!!Ruud had me gevraagd of er mogelijkheden waren dat een kennis van hem een paar rondjes op Spa zou mogen meerijden. Normaal gesproken moet iedere passagier minimaal 18 jaar zijn, maar Noud is pas 11 jaar. Noud heeft echter een paar heftige probleempjes met zijn gezondheid, maar is wel totaal autosport gestoord. Toen we Michel en Steve van de BMW Circuit Club vroegen of daar iets op te verzinnen was, kregen we hun volle medewerking, grote klasse!!Toen Noud op het circuit aankwam mocht hij naar de controlekamer in de toren, daar kun je alles zien wat er op het circuit gebeurt en om 13:00 uur heeft Michel hem een paar rondjes meegenomen over het circuit in de safety car. Niet alleen Noud, maar ook wij waren diep onder de indruk van dit alles. Nogmaals een groot dankwoord aan Steve en Michel van de BMW Circuit Club, wij zullen dat zeker niet vergeten!!

En zo kwam een einde aan een vermoeiende week vol gave autosport, over een paar weekjes mogen we weer!!!