Porsche Drivers Club 230612

Nadat de Zandvoortse Porschedagen enkele jaren geleden ophielden te bestaan, was er geen Porsche only trackday meer op Zandvoort. Daar zou dit jaar verandering in komen, Ivo de Riet van de Porsche Drivers Club nam het voortouw en stak zijn nek uit om dit evenement weer mogelijk te maken.

Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden om aan een trackday deel te nemen in binnen- en buitenland, maar een event waar je alleen Porsches tegenkomt is toch wel iets speciaals. We rijden met die auto's en praten er dan ook graag over en dat maakt van zo'n dag ook een social event, waar je heel veel oude bekenden tegenkomt en met elkaar kunt praten over je favoriete merk en race hobby.

Wij waren vrijdagavond al naar Zandvoort gereden om nog een paar (alcoholvrije) biertjes te kunnen pakken aan de bar bij het NH met de rest van de groep. Het stormde flink toen we terugkwamen in de camper en dat zou de hele nacht zo blijven. Gelukkig was het in de morgen een stuk rustiger en hadden we de rest van de dag prachtig weer. Helaas was de opkomst in de Clubsportklasse niet geweldig, maar in de Rennsport groep was het lekker druk. Na de briefing mochten we om 9:30 uur eindelijk de baan op.

De vertrouwde witte RSR had ik thuis gelaten omdat ik op Zandvoort altijd geluidsproblemen met die auto heb en kon ik eindelijk weer eens de rode RSR op het circuit gebruiken. De rode is in tegenstelling tot de witte nog een straat auto die nog steeds op kenteken staat en dat verschil merk je heel erg duidelijk. Niet alleen het vermogen is anders maar vooral de stabiliteit van de auto's verschilt ernorm, maar dat maakt het niet minder leuk. 

Omdat veel racematen de donderdag voorafgaande aan deze dag gekozen hadden voor een trackday op Spa, bestond ons groepje maar uit 5 auto's, Jan met zijn 944, Ruud met de S2, Wim en Frans beide met hun 964RS en ikke dus met de RSR, maar minder mensen betekent niet minder lol. Onze box werd direct door veel bekenden bezocht en de koffie met vlaai, die Ruud had meegebracht, vonden gretig aftrek.

Op de droge baan was het heerlijk rijden, niet te druk dus we konden met een aantal mensen een groepje vormen om met elkaar te sparren. Geen stapels rode vlaggen zoals in Spa een paar dagen eerder en geen ernstige incidenten. Er werd dus zeer gedisciplineerd gereden en dat ondanks de toch wel grote snelheidsverschillen, niet raar natuurlijk als een oude 911 in de baan zit samen met een nieuwe 997GT3RS.

Tussen de middag werd er een parade gereden door een aantal mensen die niet deelnamen aan de circuitdag maar toch een paar rondjes op Zandvoort wilden rijden. Ze konden daardoor effe snuffelen aan het racegevoel en misschien krijgen ze de smaak te pakken om het volgend jaar eens in de Clubsport klasse te proberen, tenminste als de Drivers Club dit initiatief voortzet en ons volgend jaar weer trakteert op zo'n prachtige dag!!!