Spa Summer Classic juni 2012

 

Eigenlijk mochten de Youngtimers niet deelnemen aan dit evenement, maar op het laatste moment mochten we toch aantreden in Spa en dat is natuurlijk geen straf, helaas moesten we net als de oldtimers op DOT of legale straatbanden rijden dus moesten we nog een aantal setjes Toyo's proberen te krijgen en dat was niet gemakkelijk, maar lukte uiteindelijk op het nippertje door de hulp van Erwin van TrackdayGadgets.

Dus stonden Ruud, Olav en ikke aan de start. De 944S2 van Ruud moest in de week van te voren nog ingereden worden en dus namen we de maandag voorafgaande aan dit evenement deel aan een trackday op Assen. Mede door de goede zorgen van Roald verliep alles prima en kon Ruud eindelijk zijn eerste race rijden en dat is altijd spannend.

Olav had de RSR in de schuur laten staan en kwam met de zwart/oranje 964 en ikke had de vertrouwde witte RSR bij me. Alle auto's dus op DOT of E banden en niemand van ons had daar ervaring mee en die banden zouden een grote rol gaan spelen dit weekend. Ruud en ikke stonden op Toyo's en Olav had nog ergens een paar oude semi-slicks gevonden, niet echt geweldig voor het regenweer.

Vrijdag was de eerste training in de regen, langzaam konden we wennen aan de semi-slicks en het ging steeds beter, alleen Olav had geen profiel meer op zijn banden en stond meer dwars dan recht op de baan, uiteindelijk Ruud 34e, Olav 26e en Ikke 17e van de 49 deelnemers. Ruud had nog een uitstapje in Eau Rouge maar kwam er zonder grote kleerscheuren vanaf en we konden de 944 weer met tape aan elkaar plakken. Later bleek dat een aantal rijders op de eerste rijen illegaal op echte regenbanden had gereden, maar mochten toch hun startplek houden!!!

Zaterdag race 1 weer in de regen, Olav had voor de zekerheid maar gewone straatbanden onder zijn auto gezet, dat ging iets beter maar was het ook niet helemaal. De start was een rollende en we kwamen allemaal goed weg, na 5 ronden lag ik al op de 9e plek maar helaas verremde een Lotus zich bij La Source en knalde op mijn achterwiel en samen maakten we een mooie 360. Bovenstaande foto is genomen net voor de crash en je kunt zien hoever ik al voor het gele monster zit. Omdat ik niet wist wat er aan de auto stuk was heb ik de pits maar opgezocht en viel de schade reuze mee, dus de laatste plek voor mij in deze race en als laatste starten in race 2. Olav reed magistraal van plek 26 naar 14 en was daarmee 2e in onze klasse,  Ruud kwam van 34 naar 26 en dat is zeker niet verkeerd voor zijn eerste race.

De BRAVO had voor ons een super BBQ georganiseerd die avond en bij gebrek aan zon mochten we het Parc Fermee gebruiken, was ontzettend gezellig en de (alcoholvrije) versnaperingen smaakten best na zo'n racedag.

Zondagmorgen stralende zon en nu mochten onze banden zich bewijzen op een droog wegdek. De klassering van zaterdag is de startopstelling voor zondag en dus mocht ik van helemaal achteraan starten en helaas is dan een rollende start niet van voordeel, maar kon alsnog 26 plekken goedmaken en eindigde op plek 16. Dit soort inhaalraces zijn geweldig om te doen en ik heb me danook prima geamuseerd. Olav kon goed naar voren rijden en werd fenomenaal 6e en eerste in de klasse, respect!! Ruud reed nog naar de 23 plek en was daar zichtbaar blij mee.

Uiteindelijk kreeg Olav nog een mooie beker voor een 3e plek over 2 races in de gecombineerde klasse 4 en 5. Mede dankzij de ondersteuning van Olav en de monteurs van Speedservice hebben we een super gezellig weekend gehad en heel veel geleerd hebben over het wel en wee van semi-slicks en dat kan van pas komen bij onze volgende race in Spa van 20 tot 22 juli 2012.