Oldtimer GP 2012

Voor iedere autosport liefhebber is de Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring ieder jaar een must. Niet alleen staan daar de mooiste en snelste raceauto's uit de historie, maar ook de races met deze oude beestjes is waanzinnig om naar te kijken.

 

Tevens is dit een uitstekende gelegenheid om de auto's van dichtbij te bekijken en details te bestuderen die je normaal gesproken niet kunt zien, zeker als je een 935K3 aan het bouwen bent dan is dit een ware schatkist aan informatie.

Zaterdag 11 augustus om 07:30 uur vertrokken we richting de Eifel. Mijn racemaatjes Bas en Leo waren ook van de partij. Omdat Leo een doorlopende parkeerkaart heeft mochten we voor de ingang parkeren en stonden we om kwart voor negen al in de rij voor een kaartje. 

Een kwartiertje later werd de eerste koffie met bockwurst genuttigd onder een heerlijk zonnetje. Ook dat hoort bij een bezoek aan dit soort evenement, gezelligheid top.

Op zo'n dag moet je een balans zien te vinden tussen het kijken naar de races en rondstruinen in de paddock, waar je natuurlijk tegen een aantal oude bekenden aanloopt. De gesprekken gaan alleen maar over olie, benzine en oude raceavonturen.

Het programma bestond uit races voor toerwagens, oude F1 auto's, het BMW M jubileumsrennen en als hoogtepunt een race met oude DTM-Fahrzeuge. Dus heel veel BMW, Ford en natuurlijk Porsche.

Ik had van tevoren naar het weerbericht gekeken en het zou 18 graden worden met een zwak zonnetje, maar op de tribune brandde de zon op onze kalende koppen. Nadat we een mooie rode kleur gekregen hadden werd toch maar besloten om een beschermende pet aan te schaffen en dat terwijl er 50 van die dingen bij mij in de kast liggen en ik ze nooit gebruik.

Om 19:00 uur reden we weer richting Nederland om de dag af te sluiten bij Aki in Kaldenkirchen. Een geslaagde autosportdag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor het volledige foto album van dit evenement klik je hier