Trackday Spa 14 sept 2012

Ook nu weer waren we gasten bij de BMW Circuitclub tijdens hun trackday op Spa. We komen graag op hun evenementen omdat ze goed zijn georganiseerd en zeker waar voor het geld bieden.

Deze keer hadden we 11 deelenemers waaronder Roy als nieuweling die een gele 944 had gehuurd, dus hadden we een ervaren hulp minder in de box want normaal gesproken is Roy er altijd bij als vliegende kiep en behulpzaam met alles wat er ook maar kan gebeuren op zo'n dag.

Ik was op donderdag al naar Spa gereden om alles klaar te zetten in de voor ons gereserveerde boxen. Ook Daniël was er al toen ik aankwam en zo konden we samen de auto's uitladen en klaarzetten voor vrijdag.

Wreed werd ik om 7:00 uur uit mijn slaap gerukt toen de eerste deelnemers uit onze groep op het circuit aankwamen, volgens mij moet je dan al rond 5:00 uur uit je nest om op zo'n tijdstip al in Spa te zijn. Niks voor mij, daarom overnacht ik altijd op het circuit in mijn campertje.

Om 9:00 uur begon de langzame sessie en die is er spciaal voor bedoeld om nieuwelingen de weg te wijzen op het circuit, ideaal dus voor Roy die daar dankbaar gebruik van maakte. Rond 9:45 uur de briefing en daarna mochten we allemaal het circuit op. Iedereen staat dan te trappelen en ik heb geleerd om dan een half uurtje te wachten totdat iedereen een beetje tot rust is gekomen, dat scheelt een boel hachelijke momenten.

Het was prachtig weer en dus een feest om rond te rijden. Ook deze keer kregen we bezoek van Noud, die had na zijn vorige bezoek de smaak goed te pakken en ook de mannen van de BMW club hadden er weer piekfijn voor gezorgd dat hij na de middag een aantal ronden mocht meedraaien in een prachtige M3. We hadden afgesproken dat hij zelf mocht aangeven op welke snelheid dat zou gebeuren en toen de M3 de eerste keer langskwam leek het alsof hij een wedstrijd aan het rijden was. Waarschijnlijk heeft Noud 2 duimen in de lucht gehad en de rijder aangemoedigd om er nog een tandje bij te zetten.

Nogmaals onze hartelijk dank aan de BMW Circuitclub voor het mogelijk maken van deze testronden met Noud, hele grote klasse!!!!

Daarna mocht iedereen weer de baan op, maar langzamerhand begon de lucht zwarter te worden en viel de eerste motregen. Dat zou daarna de hele middag zo blijven, tricky omstandigheden want dan is het te nat voor slicks en te droog voor regenbanden. Op zo'n moment zijn de 944 rijders op Kloyo's in hun element. Met name Daniël heeft het dan echt naar zijn zin en ik moet dan met de dubbele PK's die in mijn auto zitten, achter hem aansluiten. Supergaaf om zo'n auto dan dwars over de baan te zien gaan.

Later werd het echt nat en toen hebben Harrie, Roel en Bas toch maar regenbanden op hun auto's getrokken en ook dat was een feest om te zien. De heren kwamen met een brede smile op hun gezicht terug in de pits. Uiteindelijk dus toch weer verschrikkelijk veel lol gehad en dat is de zin van zo'n dag, veel kletsen en sterke verhalen vertellen. Zoals altijd werd afgesloten bij de WOK in Meersen en iedereen kijkt uit naar de volgende trackday op Spa op zondag 4 november 2012.

Dus wil je in november een keertje met ons mee als rijder, passagier of gewoon als toeschouwer, laat me dat dan effe weten.