Spa 4 november 2012

En weer is een autosport seizoen ten einde. Als afsluiting waren we dit jaar in Spa om onze hulpjes, vrienden en kennissen te bedanken en een paar rondjes mee te nemen over het circuit.

De organisatie van deze dag was in handen van de BMW Circuit Club  en die hadden weer een perfecte dag voor ons geregeld met weinig Code Rood en dus heel veel tracktime. Het regende alleen pijpestelen, maar dat geeft zo'n dag toch iets extra's. Natuurlijk moet je dan regenbanden monteren en als die eenmaal een beetje op temperatuur zijn dan kun je toch nog fatsoenlijke rondetijden rijden. Het is echt onvoorstelbaar wat zo'n regenband allemaal kan.

Met 80 inschrijvingen was het aangenaam druk op de baan en er werd fatsoenlijk gereden. Diverse andere teams hadden ook hun klanten uitgenodigd om een paar rondjes mee te rijden. Dus het was ook in het paddock gezellig druk.

Onze box was met 10 auto's (9 Porsches en een Mustang!!!!) lekker vol en we konden heel veel mensen een leuke dag bezorgen. Iedereen was daarna reuze enthousiast en dat zie je ook aan de leuke foto's die er genomen zijn.

Na de middagpauze mocht onze speciale gast Noud een paar rondjes mee met mijn RSR en hij genoot met volle teugen. In september was hij ook al eens bij ons op bezoek geweest en mocht toen meerijden in een heuze BMW M3, maar een Porsche is natuurlijk heel wat anders.

Hij was de dag ervoor 13 jaar geworden en zou op zondag zijn verjaardagsfeest vieren. Maar dat moest worden uitgesteld tot zondagmiddag, want hij vond het belangrijker om naar Spa te komen. De BMW Circuit Club had dat weer eens klasse geregeld met de verantwoordelijke mensen van het circuit. Nogmaals hartelijk dank dat jullie dat hebben willen doen.

Nadat 's morgens alleen de baan goed nat was maar het niet hard regende, begon het in de middag te gieten. Ook dat geeft weer iets speciaals om in de stromende regen toch nog te kunnen racen. Alleen het zicht was af en toe heel erg slecht en als er dan auto's op de baan zitten zonder goede verlichting dan krijg je hachelijke situaties. Maar alles liep gelukkig weer goed af.

Om 17:00 uur was iedereen totaal gesloopt. In de regen is het rijden veel intensiever dan op een droge baan. Iedereen was zo moe dat ons traditionele etentje bij de WOK moest worden gecancelled. We hebben nu een paar maanden om de auto's weer in orde te brengen voor volgend jaar en hopelijk hebben we dan weer net zoveel plezier als afgelopen seizoen.

Door op een van de plaatjes te klikken kom je in het fotoalbum!!