YTCC Assen 2 juni 2013

De tweede wedstrijd van YTCC was op Assen en in tegenstelling tot de normale weekend evenementen was dit een 1 daagse wedstrijd. Normaal gesproken rij ik graag bij de grotere evenementen, omdat er dan naast je eigen serie nog heel veel moois te zien is en dat verzacht het vele wachten. Maar bij een kleinere wedstrijd is het prettig als het tijdschema lekker compact is.

 

Omdat bepaalde onderdelen voor de 935K3 slecht te leveren waren, was de RSR weer van de partij. Mijn racemaatjes hadden allemaal andere verplichtingen en dus had ik samen met Nothelle Tuning een box gehuurd. Ze waren er weer met de prachtige Golf 1, waar Kevin Abbring zo'n mooie dingen mee doet.

Zaterdagavond de box klaargemaakt en alle spullen uitgeladen en op tijd naar bed, want de briefing stond al voor 8:00 uur op de planning. Als je 2 trainingen en 2 wedstrijden in een dag wil persen dan moet je natuurlijk op tijd kunnen beginnen. Kevin had de ELE rally gereden en kwam wat later binnenrollen. 

Om 9:00 uur de eerste training, een paar rondjes gereden en daarna bandenspanning aangepast en een 6e tijd neergezet. Een half uur later was de tijdtraining aan de beurt, weer een 6e tijd achter 3 bloedsnelle M3´s, de Golf van Kevin en de RS van Chris van Schuppen, niet verkeerd voor een oude man.

De eerste race begon om 11:40 uur, ik had een uitstekende start en kon in de eerste bocht aansluiten achter de M3's, maar dat kon ik natuurlijk niet volhouden.  Kevin en Chris kwamen me voorbij en daarna had ik een prachtig gevecht met de Lotus Sunbeam van Anita Renes en de Rover van Jeroen Veldhuis.

Helaas moest Anita de auto met een groot gat in het carter aan de kant zetten en kon ik weer naar Chris toe lopen. In de laatste ronde kon ik die nog pakken en werd uiteindelijk 5e algemeen en daar ben ik trots op.

Begin van de middag stond de tweede race op het programma en het was inmiddels lekker warm op het circuit, dan zou je eigenlijk de bandenspanning moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en dat vergat ik. Na een wederom goede start ging het helemaal mis, binnen een aantal ronden begon de auto vreselijk te glijden en kon ik niet meer aanhaken bij Chris.

De Rover achter me had hetzelfde probleem, maar ik kon net voor hem blijven en zo glibberden we naar de finish waar ik als 6e algemeen overheen kwam. 

Een geslaagde racedag met super leuke gevechten en uiteindelijk toch nog een mooie beker. 

Een aantal van de prachtige foto's op deze pagina zijn gemaakt door Leon Weggelaar en Nospeedlimits, kijk maar eens op hun site.